Zvijezda „Kućanica“ izašla iz zatvora, njena kolegica skriva dokaze i tvrdi da nije kriva za davanje mita

Zvijezda „Kućanica“ izašla iz zatvora, njena kolegica skriva dokaze i tvrdi da nije kriva za davanje mita

[ad_1]

Ime poznate glumice Lori Loughlin našlo se na optužnici zbog navodnog skrivanja dokaza u procesu koji se već neko vrijeme vodi protiv nje i još nekoliko roditelja čija su se djeca na prevaru upisala Sveučilište u Južnoj Kaliforniji. Naime, ona je sa suprugom Mossimom, navodno, platila pola miliona dolara kako bi njihove kćerke upisale ovaj prestižni fakultet, a sve zbog toga što nisu imale zadovoljavajući uspjeh. 

Par tvrdi da nije kriv, a Tužilaštvo s druge strane ističe da većina roditelja koji su dali novac u ove svrhe nije željela da sarađuje s njima u  postupku. 

Podsjećamo, u ovaj slučaj umiješana je i poznata “Kućanica” Felicity Huffman koju su agenti FBI-ja priveli prošle godine. Ona je, za razliku od Lori, priznala krivicu i provela dvije sedmice u zatvoru, a zatim je dobila uslovnu kaznu. Ova prevara je, inače, najveća prevara vezana za upis na sveučilišta u američkoj historiji. Tvrde kako je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na sveučilišta,  William ‘Rick’ Singer koji je priznao krivicu za organizaciju prevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportiste. [ad_2]

Source link

Author Image
admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *