Božićno drvce – trik s lampicama koji sigurno niste znali

Božićno drvce – trik s lampicama koji sigurno niste znali

Blagdanski ugođaj bez lampica, ako nas pitate, nije blagdanski. Dobro postavljene lampice u domu, baš poput rasvjete, svaki će prostor učiniti magičnim. Možemo ih postaviti oko vrata, prozora, uz rub zida, ormara, ali najefektnije dakako izgledaju na božićnom drvcu gdje moraju biti savršeno postavljene, što nije nimalo jednostavno s obzirom na različite vrste drvca, skrivene slojeve i bezbroj svjetlosnih opcija dostupnih na tržištu. Srećom, ovdje smo da vam pomognemo i otkrijemo jedan trik koji će zajamčeno istaknuti drvce i iskoristiti sav potencijal vaših lampica. Vremenski će vam oduzeti malo više vremena, ali vjerujte nam, rezultat je zapanjujuć, a upravo to i želite, zar ne? Nema ništa gore od razbijenih, istrošenih ili nedovoljno lampica koje prije postavljanja niste provjerili pa cijeli postupak morate ponoviti. Stoga je bitno da prvo provjerite, da li vam svi nizovi rade i da li imate dovoljno lampica za vaše ovogodišnje drvce?
Većina stručnjaka se slaže da je za savršeno osvijetljen standardni bor od 1,50 m potrebno 1000 lampica. Stablo od tri metra trebalo bi imati 2000 lampica i tako dalje. Međutim, nikako nemojte zanemariti širinu stabla. Ako je riječ o doista širokom stablu, broj lampica biste trebali povećati.
Da li postavljanje lampica započeti od vrha ili dna, često je pitanje o kojem bi se dalo raspravljati. No, činjenica je da ako započnete postavljanje lampica od vrha, eliminirate mogućnost viška lampica na vrhu koje ne možete sakriti. Osim toga, vrh stabla je znatno uži od baze, što znači da vam treba manje lampica koje ćete lakše rasporediti na bogatijem dijelu stabla.
Dakle, tajna dobro osvijetljenog bora leži u samom postupku postavljanja lampica. Prije nego što započnete postavljati lampice na grane, trebate osvijetliti deblo bora počevši od vrha prema dolje. Na taj ćete način stvoriti još jedan dodatni sloj lampica zbog kojih će vaše drvce izgledati raskošno. Ovaj mali trik je detalj koji čini veliku razliku.

Kada ste bazu osvijetlili, vratite se na vrh i postavite niz svjetala oko vrha stabla. Odavde, postavite  svjetla oko svake pojedinačne grane od baze prema van. Ponovite ovaj spiralni postupak oko cijelog stabla dok ne dođete do kraja.

Iako će vam ovaj postupak oduzeti nesumnjivo više vremena za osvjetljavanje stabla, rezultat je definitivno vrijedan vremena i truda. Osim toga, tako osvijetljeno stablo možete bez problema ostaviti i bez ukrasa.

Author Image
admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *