Bila je najzanosnija žena u Hollywoodu, a onda se sve promijenilo: Izgubila sam dijete, posao, kuću

Foto: AFP

Sharon Stone rođena je 1958. godine u gradiću Meadvilleu u američkoj državi Pennsylvaniji. Već od malih godina smatrali su je izrazito nadarenim djetetom, progovorila je i prohodala prije prvog rođendana, a sa samo pet godina pohađala je drugi razred osnovne škole. I prije nego što je završila srednju školu počela je osvajati takmičenja u ljepoti, a zahvaljujući svom znanju, dobila je i stipendiju za fakultet u Pennsylvaniji, na kojem je odabrala kreativno pisanje i umjetnost. Ipak, njena prava i istinska ljubav bila je ona prema glumi. 

1977. Sharon je odlučila da se odseli i početne živjeti sa svojom tetom u New Yorku te je odmah potpisala ugovor s poznatom modnom agencijom “Ford Agency”, i postala njihovo najtraženije lice, a mnogi je se i danas sjećaju s reklame za tada popularni parfem Charlie. Zbog izgleda predviđali su joj neviđenu karijeru modela, no pad s konja ostavio joj je veliki ožiljak na vratu te je zbog toga počela gubiti unosne ugovore. Ona nije odustajala od ostvarenja svog sna da postane glumica. Jedno vrijeme živjela je i u Evropi, ali je onda shvatila da manekenstvo nije ono čime se želi baviti.

View this post on Instagram

#WBW on the beach with 📷 @lucababiniphoto

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on Nov 27, 2019 at 10:38am PST

Tri godine kasnije Woody Allen angažirao ju je za filmSjećanja na zvjezdanu prašinu”Iako je to bilo samo pojavljivanje na filmu, i to je bio njen početak.  Hollywood ju je primjetio tek 1990., kada je dobila ulogu supruge Arnolda Schwarzeneggera u filmuTotalni opoziv”, a ubrzo nakon toga prihvatila je i ponudu “Playboyada” se skine gola za magazin. Sama je smatrala da joj s 32 godine, koliko je tada imala, takvo što ne može naštetiti, a onda je 1992. dobila ulogu koja ju je proslavila – onu Catherine Tramell u “Sirovim strastima”.

Filmovi su se nizali, a onda je stigla uloga u filmu “Casino”, za koji je 1995. dobila i nominaciju za Oscara, koji je napokon pokazao njeno pravo lice i zahvaljujući kojem nije bila samo isprazna holivudska ljepotica. U svojoj karijeri krasila je više od 300 naslovnica celebrity magazina, ali i modnih magazina, i nebrojeno puta bila na listama najseksi žena svijeta.

Njen život se naglo promijenio, u septembru 2001. godine, kada je Sharone u svom tadašnjem  domu u San Franciscu pala na pod u dnevnom boravku, nakon što je doživjela nešto što je sama opisala kao udar munje. Kad je došla sebi, osjetila je jaku glavobolju, ali je bila i zbunjena. U takvom stanju uspjela je doći do automobila kako bi potražila pomoć. Uspjela se spustiti niz ulicu, iako joj je noga bila umrtvljena.

– Moj je oporavak bio pravi pakao. Izgubila sam 18 posto tjelesne mase u samo devet dana, a kada sam izašla iz bolnice, izgledala sam kao kost i koža, borila sam se mjesecima.

Kada je stigla kući, Sharon Stone sve je morala učiti ispočetka – od hodanja do govora – a sve to nije joj bilo nimalo lako. Priznala je kako ju je najviše pogodilo nerazumijevanje okoline za njeno stanje.

– Tada sam se borila za skrbništvo nad svojim sinom i za to da počnem funkcionirati kako bih na kraju mogla ponovno raditi. Izgubila sam gotovo sve – dijete, posao, kuću. Bila sam zahvalna čelniku LVMH-a Bernardu Arnaultu jer me spasio ponudivši mi ugovor za Dior. Trebala sam otplatiti hipoteku na kuću. Bila sam najseksi filmska zvijezda, a onda… Baš kao princeza Diana, i ja sam bila poznata – ona je onda umrla, a ja sam doživjela moždani udar. Nakon toga smo obje zaboravljene – prisjetila se Stone.

 

 

The post Bila je najzanosnija žena u Hollywoodu, a onda se sve promijenilo: Izgubila sam dijete, posao, kuću appeared first on Azra Magazin.

Author Image
admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *