Severina prvi put u javnosti nakon odluke suda: Izdržat ću jer svom djetetu trebam onakva kakva jesam

Hrvatska pjevačica Severina Kojić, danas se prvi put pojavila u janosti nakon što je sudija Tea Golub donijela privremenu mjeru i naložila da njen sin, Aleksandar, ubuduće treba živjeti s ocem Milanom Popovićem, koji će se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

– Bili smo jako duhoviti, pjevali smo, smijali se, pekli palačinke. Pustili smo Dubiozu. U tom sam trenutku samo mislila na Aleksandra i da on ništa ne osjeti. Plačete u drugoj sobi da vas niko ne čuje. Morate pregristi svoje srce i nekako na najbolji način to učiniti i mislim da sam ja napravila odličnu stvar. Rekla sam mu: ‘Vidimo se u subotu, a onda ćemo rasturiti na Xbox-u’ – kazala je Severina za Jurarnji.hr.

Nepravomoćnom sudskom odlukom Severini je određeno da će sina viđati svaki utorak i četvrtak između 15 i 20 sati, s time da će ga već u 20 sati morati vraćati na adresu stanovanja svaki drugi vikend u mjesecu, a ovo je ujedno i prvi vikend koji je dječak prema sudskoj odluci do danas proveo kod majke, tokom polovice zimskih, proljetnih i ljetnih praznika, te tokom svakog drugog državnog praznika i vjerskog blagdana koji su neradni dani u Hrvatskoj, osim onih koji su obuhvaćeni školskim praznicima.

Osim toga, Severina će za izdržavanje djeteta Milanu Popoviću, mjesečno morati plaćati 160 eura svakog 15-og u mjesecu na njegov tekući račun. Severina se ne libi reći da je zatečena i zaprepaštena sudskom odlukom. O mnogo detalja iz presude koja je napisana na gotovo trideset stranica zbog postupka koji je tajan ne smije govoriti.

– Sutkinja nije prihvatila nijedan dokazni prijedlog koji su predlagali moji advokati, pa ni kad je posebna starateljica i sama priznala u svom iskazu da nije vidjela dijete dvije godine, ali je uvažila njene preporuke. A ona je inače bila zatvorila advokatski ured i sama se ponudila Centru za socijalnu skrb Maksimir da radi na tom slučaju – kaže Severina Kojić.

View this post on Instagram

Znaš sine, to su samo neki papiri koje je netko ispisao i postoje neka slova koja je netko natipkao u riječi, koja ne vrijede za nas dvoje. Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve što su mogli. Nakon 7 ipo godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mjesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati. Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrijede. Ali, znaš šta sve mi možemo, ti i ja s 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mjesečno mogu prespavati s tobom i uspavati te…. Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dvije večeri, oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe. Mogu mi te neki strani ljudi zabraniti, ali mi ne mogu zabraniti da te volim, da mislim na tebe svaku sekundu. Ovo je, sine, samo ružan san i mama obećava da ćemo se brzo probuditi. Opet ćemo se mi uspavljivat svaku večer, a o tome će odlučiti “gospodin vrijeme”. Dotad, mama je uvijek uz tebe i ovo će brzo proći, sine. Oprosti što ti nisam stigla ni objasniti šta se jučer dogodilo, imali smo puno važnijih stvari… Gledali smo “Toy story 4”, pa smo pekli palačinke, pa smo se igrali zoološkog… Nije bilo vremena za tugu, ni za objašnjenje… Morala sam te odvesti… Išli smo sa osmijehom. Te čudne riječi koje postoje samo na papiru, ali ne i u stvarnosti, napisala je jedna teta koja ne zna tko smo mi i koja se igra s nama… Teta je na višem nivou igrice. Uvela je nova pravila u igricu zvanu “hrvatsko pravosuđe”. Mi samo nismo ovo ni slutili, nismo znali pravila. To su njena pravila, njihova, ne naša. Samo ti meni budi dobro i sve će biti dobro. Mama je dobro, Robine moj, tvoj Batman te čeka. I Oprosti im sine, jer stvarno ne znaju šta čine….

A post shared by Severina Kojic (@severina) on Nov 29, 2019 at 4:51am PST

 

– Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta, i to iščekivanje odluke je bilo najgore. Ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživjela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, rijetko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je također jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom djetetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to što piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je ono Tito rekao: ‘Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim’ – kazala je Severina Kojić u intervjuu za Jutarnji.hr.

The post Severina prvi put u javnosti nakon odluke suda: Izdržat ću jer svom djetetu trebam onakva kakva jesam appeared first on Azra Magazin.

Author Image
admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *