Njen talenat je otkrio Djed Mraz, a danas je jedna od najpopularnijih turskih glumica

Foto: Instagram

Bh. publika odnedavno uživa u epizodama nove turske serije “Azra”, gdje glavnu ulogu igra Alina Boz (21).  Mlada glumica veliku popularnost je stekla i ulogom u seriji “Paramparčad”, gdje je  utjelovljavala lik djevojke Hazal, koji je bio jedan od onih likova koje ili volite ili ne volite. 

Alinina glumačka priča je upravo kao i iz nekog filma. Naime, nju je otkrio Djed Mraz lično prije devet godina, a jednom prilikom je otkrila i kako je to izgledalo. 

– U jednom trgovačkom centru sam bila u dječjoj igraonici i gledala predstavu s Djed Marzom iz prvog reda. Prišao mi je čovjek prerušen u Djeda Mraza i rekao da sam jako slatka i da bi me mama trebala upisati u agenciju za dječje manekene. Tako sam uz pomoć agencije započela glumiti u seriji “Paramparčad” – rekla je Alina koja je ljubav prema umjetnosti razvila još kao mala.

– Majka mi je Ruskinja, a otac turski doseljenik iz Bugarske. Živjela sam do sedme godine u Rusiji. U kući se uvijek govorilo ruski. Kako je u Rusiji zanimanje za poeziju i književnost poprilično rašireno, tako sam se i ja zainteresirana za neke oblike umjetnosti kao što je slikarstvo, kiparstvo, balet, klizanje na ledu i plivanje. Zbog očeva posla doselili smo se u Istanbul. Kada sam došla u Tursku, počela sam pohađati satove plesa i ići u pozorište. 

View this post on Instagram

Sanki pazar 🤗

A post shared by Alina Boz (@alinaboz) on Apr 4, 2019 at 4:42am PDT

The post Njen talenat je otkrio Djed Mraz, a danas je jedna od najpopularnijih turskih glumica appeared first on Azra Magazin.

Author Image
admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *